ПОРТАЛ
27 березня 2017, 11:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-3 правових подій тижня для бізнесу

Трійка найбільш важливих для підприємців подій і нормативно-правових актів минулого тижня, враховуючи вступ документів в силу, результати роботи держорганів

<b>Топ-3 правових подій тижня для бізнесу</b>

1. Підприємцям більше не потрібні печатки

Скасовані законодавчі вимоги щодо обов'язкового використання печаток (незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання). Також встановлено адмінвідповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за вимогу посадової особи про наявність відбитка печатки підприємства на документі, який подається до органу державної влади або органу місцевого самоврядування.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними - особами підприємцями» (проект № 4194) прийнятий Верховною Радою.

2. Аграрії зможуть отримати дотації за лютий

Сільгосптоваровиробникам, які станом на 31 грудня 2016 року перебували в реєстрі спецрежиму ПДВ і станом на 1 березня 2017 були платниками ПДВ, як виняток передбачено право на отримання бюджетної дотації за підсумками роботи в лютому 2017 року.

Таке рішення прийнято постановою Кабміну від 22 березня 2017 року № 178.

3. Сільгоспвиробникам компенсують суму ПДВ за 2016 рік, яка не повернулася на спеціальні рахунки

Аграрії до кінця року зможуть збільшити суму податкових накладних або розрахунків-коригувань до податкових накладних на суму, перекладену ними на основний рахунок в системі електронного адміністрування ПДВ з 1 по 30 січня 2017 року.

Для цього платнику податків необхідно подати заяву до ДФС і надати завірені банком копії платіжних доручень, що підтверджують переказ грошей. Для врегулювання проблеми прийнятий Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника» (законопроект № 6099).

За матеріалами ЮРЛІГА