ПОРТАЛ
1 квітня 2017, 15:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Столичних підприємців розводять на гроші псевдопосадовці

На ринках з'явилися люди, які називають себе представниками адміністрації міста. За відмову платити їм, вони погрожують зносом точок.

Столичних підприємців розводять на гроші псевдопосадовці

У столиці з'явився новий вид тиску на бізнес, який нагадує рекет. Під виглядом представників влади зловмисники вимагають від підприємців хабарі, за нібито спокійне життя. Експерти кажуть: шахраї діють дуже професійно, часто заручившись підтримкою поліції та інших відомств, пишуть «Вести».

Про такі випадки розповідають продавці речового ринку «Виноградар». Останні кілька місяців їх відвідує жінка, що представляється інспектором КП «Київблагоустрій» та вимагає гроші за нібито знайдені порушення. Як з’ясувалося, вона лише член громадської організації і ніякими повноваженнями не володіє.

У схожу ситуацію потрапили власники однієї зі столичних друкарень. За словами директора фірми Олександра Кравченка, днями до них в офіс під виглядом інспекторів з праці з перевіркою дотримання законодавства в частині мінімального розміру зарплати проникли шахраї.

Поштовхом для такого роду вимагань, на думку експертів, став надмірний тиск на бізнес різних міських і державних інстанцій.

Втім, відомі факти вимагання та діючими посадовими особами. За словами експертів, нерідко пособниками шахраїв і здирників стають самі правоохоронці або співробітники контролюючих органів.