ПОРТАЛ
8 квітня 2017, 13:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Мобільні шахраї активно полюють за грошима черкащан

Правоохоронцями, працівниками банківських установ, волонтерами та навіть родичами можуть прикинутися шахраї, аби ввести в оману свою жертву.

Мобільні шахраї активно полюють за грошима черкащан

Все частіше черкащани втрачають свої "кровні", довірившись людині, яка їм телефонує або надсилає SMS-повідомлення. Про п’ять найпоширеніших у Черкасах видів телефонних шахрайств дізнавався сайт vikka.ua.

За словами речниці Управління патрульної поліції Черкас Зої Вовк, практично щодня до чергової частини надходить у середньому 1-2 виклики про випадки шахрайства. Найчастіше злочинці шукають легку наживу саме за допомогою мобільного зв’язку.

"Проводиться перевірка банківського рахунку"

Часто черкащани втрапляють на "гачок" шахраїв, які представляються працівниками банківських установ. Зловмисник телефонує ніби то для проведення перевірки стану рахунку.

Зловмисники також використовують популярні зараз інтернет-аукціони та магазини, де громадяни розміщують оголошення про купівлю/продаж тих чи інших товарів.

"Ваш син у поліції"

Телефонні дзвінки від псевдополіцейських теж часте явище. Шахраї представляються працівниками правоохоронних органів і повідомляють, що діти чи онуки абонентів щось накоїли, однак їм можна визволити за певну суму грошей.

"Терміново необхідні гроші! Я потрапив у ДТП!"

Шахраї також видають себе і за родичів абонентів. Телефонують, бо, потрапивши у ДТП, терміново потребують коштів на лікування.

"Збираємо гроші для бійців АТО"

Не гребують шахраї і роллю волонтерів. Вони обдзвонюють підприємства з проханням перерахувати кошти на потреби чи то дітей, чи то атовців.

"Вітаємо! На ваш номер випав приз"

Також потрапляють на гачок шахраїв і "призери" різних конкурсів. Громадянам приходить SMS-повідомлення із текстом про нібито виграний автомобіль чи інший цінний приз. Але для його отримання потрібно зателефонувати на відповідний номер телефону, де менеджер щиро вас вітає із виграшем. Однак, щоб його отримати, треба заплатити за оформлення документів. Це також одна із шахрайських схем.