ПОРТАЛ

8 кооперативів на Черкащині отримали міні-ферми для вирощування кролів

Новоствореним кооперативам з Лисянського та Катеринопільського районів вручили и міні-ферми для вирощування кролів, придбані за кошти ЄС. Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

8 кооперативів на Черкащині отримали міні-ферми для вирощування кролів

Урочисте вручення міні-ферм для вирощування кролів новоствореним сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам відбулося на Лисянщині. Обладнання, придбане у рамках проекту “Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів”, що фінансується Європейськім Союзом за програмою ЄС “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні”, презентували 8-ом кооперативам.

У переліку щасливих власників опинилися представники двох районів. Зокрема, Катеринопільського: СОК “Супер кріль” (с. Лисича Балка); СОК “Кролик” (смт. Катеринопіль); СОК “Діамант 2016” (с. Ямпіль) та СОК “Велика Вись” (с. Петраківка) та Лисянського: СОК “Мрія Рубанки” та СОК “Добробут Рубанки" (с. Рубаний міст); СОК “Єдність ПС” (смт. Лисянка) та СОК “Мар`янівське хутро” (с. Мар`янівка).

За словами фахівця у галузі тваринництва управління агропромислового розвитку ОДА Анатолія Чернецького, найбільшого розвитку кролівництво в Україні набуло у 80-х роках минулого століття. На душу населення тоді припадало 4-6 кг кролятини в рік. - На жаль сьогодні населення в Україні споживає м'яса кроля лише 70 грам на особу. Тому цей напрям варто розвивати новоствореним кооперативам Черкащини, - зауважив він.

Довідково:

Станом на 1 липня 2016 року у рамках проекту вже створено 24 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи (СОК), з них: 7 – з сушіння фруктів, 3 – з вирощування плодово-ягідних культур та 14 – з вирощування кролів. 7 кооперативів вже отримали 20 сушарок для сушіння фруктів. 3 кооперативи отримають восени саджанці ягідних культур.