ПОРТАЛ
27 жовтня 2016, 08:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Форум підприємців області провели у Черкасах

У Черкасах відбувся ініційований коаліцією громадських організацій малого і середнього бізнесу та партією “Батьківщина” Форум підприємців Черкаської області.

На захід зібралось більше сотні представників бізнесу з метою розробки та надання владі напрацювань, які сприятимуть розвитку бізнесу та залученню інвесторів до України, - пише «Дзвін».

“Цей захід відбувається у зв’язку із напруженим соціальним та економічним становищем в країні. Адже всупереч публічним заявам влади про проведення реформ та боротьбу з корупцією, насправді малий та середній бізнес заганяється у “тінь”, підприємці не платять податків та змушені закриватися. Тож 14 громадських організацій Черкащини зібралися щоб напрацювати виходи з кризи і передати нашій владі,” – пояснила мету проведення форуму голова профспілки “Солідарність” Ольга Ракова.

Про співпрацю в місті бізнесу і влади розповів перший заступник міського голови Черкас Станіслав Овчаренко.

“Черкаси стали першим містом в Україні, де підрядники ще перед виконанням робіт отримають 50% завдатку. Це породжує довіру до влади. І як результат ми бачимо якими темпами ремонтуються дороги, дитячі садки, школи, проводиться освітлення мікрорайонів. Звісно є і конфліктні ситуації, які найчастіше стосуються розміщення МАФів і біл-бордів. Тут головне прийти до спільного рішення що зможе задовольнити три сторони: владу, підприємців та жителів міста.”

Також Овчаренко повідомив, що при черкаський міській раді діє рада підприємців з правом дорадчого голосу при прийнятті рішень, до якої можна звертатися із пропозиціями.

Кожен із присутніх на заході підприємців мав змогу висловитися щодо свого бачення ситуації з розвитком бізнесу в країні та надати свої пропозиції. Саме з цих пропозицій і було складено резолюцію, яку отримають представники влади.