ПОРТАЛ
30 липня 2016, 11:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Центр матері та дитини у Черкасах завершує санітарну обробку приміщень

Майже місяць працює в інтенсивному режимі друга база Центру матері та дитини, що на 30-річчя Перемоги. Протягом липня тут народжують жінки з усіх Черкас. А тим часом на першій базі Центру, що на Чехова, миють, дезінфікують і фарбують.

<b> Центр матері та дитини у Черкасах завершує санітарну обробку приміщень</b>

«Ми щороку влітку проводимо санітарну обробку приміщень, щоб запобігти внутрішньолікарняним інфекціям. Всі роботи виконуємо власними силами – залучаємо медичний персонал, і не лише молодший, лікарів і навіть заввідділенням також», – розповідає головний лікар Центру матері та дитини Володимир Зеленько.

Поки ремонтують і миють пологове відділення, жіноча консультація працює в звичайному режимі. Нині на обліку в Центрі перебуває понад 1700 вагітних. Усі необхідні послуги їм надають у жіночій консультації на Чехова, і жодного дискомфорту вони не почувають. А от якщо необхідна госпіталізація, тоді вже доводиться їхати на базу №2, що у Південно-західному районі. Тут санітарну обробку провели у червні. Так що жінки народжували у чистих і свіжих приміщеннях.

«Кошти на санітарну обробку закладено в бюджеті закладу. Однак їх традиційно бракує. Тому звертаємося за допомогою до Черкаського регіонального відділення Міжнародного фонду допомоги хворим із наслідками травм та захворювань. І нам жодного разу не відмовили. Фонд ніколи не залишався осторонь, коли в нас була санітарна обробка та ремонт приміщень. Найчастіше, це такі питання, які виникають несподівано і потребують термінового вирішення. Наприклад, не вистачило фарби або потік дах від дощів», – говорить Володимир Зеленько.

Завершити усі роботи з дезінфекції та ремонту у пологовому на Чехова мають до 1 серпня. Саме тоді на санітарну обробку закриється обласне пологове відділення. І все навантаження не лише міста, але й області ляже на черкаський Центр матері та дитини.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський