ПОРТАЛ
9 січня 2017, 19:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Міноборони пояснили, коли 3G з’явиться у Черкасах

Черкаси й Житомир – єдині обласні центри в Україні, в яких досі не працює високошвидкісний інтернет 3G. Чому наше місто досі без жаданого швидкісного мобільного інтернету та коли в Черкасах він нарешті з’явиться досліджувало Громадське телебачення: Черкаси.

<b>У Міноборони пояснили, коли 3G з’явиться у Черкасах</b>

Точна дата появи 3G у Черкасах невідома. Ті, від кого залежить його доля, називають лише приблизні терміни. Один із мобільних операторів запевняє: очікує дозвіл на запуск 3G до кінця березня цього року. Міністерство оборони ж каже: вибачте, друзі, очікуйте свій 3G аж на початку 2018-го…

Нагадаємо, що у 2015-му році мобільні оператори виграли в держави ліцензії на запровадження 3G. Затримка зі стартом швидкісного мобільного інтернету у Черкасах виникла через конверсію, оскільки необхідні частоти перебували у користуванні військових.

У Міноборони повідомили, що радіочастотний ресурс, необхідний для запуску 3G в нашому місті, вивільнять у січні 2018 року. І додали, що розуміють, наскільки це важливо для людей. Тому є ймовірність, що 3G запрацює у Черкасах в березні 2017-го.

Усі мобільні оператори переконують, що затримка із запуском 3G пов’язана лише з Міноборони. Мовляв, технічно вони давно готові й швидко налаштують 3G в нашому місті. Як приклад наводять Запоріжжя, де військові звільнили частоти в кінці листопада, і відразу ж там запрацював 3G.