ПОРТАЛ
5 лютого 2017, 11:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах стрімко розвивається IT-сфера

У Черкасах стрімко розвивається IT-бізнес. На перший погляд маленьке містечко, має на своєму рахунку більше півтори тисячі фахівців IT-сфери, повідомляє vikka.ua.

<b>У Черкасах стрімко розвивається IT-сфера</b>

У місті працює IT-кластер, а також є багато освітніх ініціатив для новачків. Зокрема у двох вишах міста можна отримати освіту програміста, а отримати знання та підвищити кваліфікацію можна на безкоштовних курсах з підготовки IT-спеціалістів.

Станом на грудень 2016 року середні зарплати програмістів у Черкасах становили 500 доларів – для спеціалістів рівня Junior та 1200 доларів для – Middle.

"Черкаси дивним чином поєднують в собі комфорт життя маленького містечка, динамічний розвиток IT-підприємництва та потужний освітній рух в IT. На 300 тисяч населення в Черкасах працюють офіси понад 50 IT-компаній і близько 15 волонтерських освітніх ініціатив. Найбільша ініціатива – GeekHub щороку відбирає і навчає 350 студентів 12-ти різних IT-спеціальностей. Тільки цей проект дає локальному ринку кілька сотень молодших спеціалістів щороку", – зазначає співзасновник проекту Нік Курат.

Сприяє розвитку індустрії у місті і нещодавно створений рядом компаній Черкаський IT-кластер.

"ІТ-кластер працює у Черкасах більше року. Хоч він і молодий, але корисний для тих, хто організовує IT-івенти та тих, хто хоче чомусь навчитися", – говорить IT-фахівець Сергій Цибровський.

Фахівці називають Черкаси чудовим містом для новачків у сфері IT, адже тут є безліч курсів та освітніх програм. Однак недоліком є близьке розташування з Києвом, у зв’язку з чим багато фахівців виїжджає працювати туди.

"За останні 4 роки я побував на IT-івентах у таких містах України, як Дніпро, Кременчук, Полтава, Кропивницький, Київ, Одеса, Миколаїв, Хмельницький, Чернівці, Львів і Черкаси. І я з упевненістю можу сказати, що по параметру "розвиток IT-руху" Черкаси обігнали всі невеликі міста нашої країни. Ясна річ, до Києва і Львова ще далеко, але і Черкаси саме по собі дуже маленьке місто, щоб змагатися з такими гігантами", – додає Сергій Цибровський.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський