ПОРТАЛ
9 лютого 2017, 15:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський досвід інформатизації медицини перейматимуть інші міста

Інформаційні технології на варті здоров’я українців. У Черкасах вперше в країні втілили пілотний проект з інформатизації медичної галузі цілого міста. Комп’ютерною мережею з’єднали всі заклади первинної медико-санітарної допомоги та поліклініки і встановили потужне програмне забезпечення.

<b>Черкаський досвід інформатизації медицини перейматимуть інші міста</b>

Про це розповіли учасники прес-конференції, що відбулася на базі Першої міської поліклініки.

Автоматизація надання медичних послуг відбувається на всіх рівнях. Починаючи від запису пацієнта на прийом і аж до централізованого обліку медикаментів та планування їх закупівель. Раніше схожі ІТ-технології були доступні тільки у дорогих приватних клініках Києва, Одеси та Харкова. В Черкасах нею користуються всі пацієнти муніципальних поліклінік безкоштовно, йдеться у повідомленні УНІАН.

Ініціатором модернізації медичної галузі виступила Черкаська міська рада. Там сподіваються, що новітні технології дозволять заощадити гроші платників податків та поліпшити здоров’я містян.

Інформаційну систему розгорнула та впровадила компанія «АЛТ Україна ЛТД» спільно із МОЗ України. Проект почався з вересня і перший етап - запуск системи, був реалізований наприкінці грудня 2016 року.

Наступними до медичної інформаційної системи на основі хмарних технологій планують підключити всі заклади медицини міста. Черкаський досвід і передові технології планують використати під час інформатизації медичної галузі інших обласних та районних центрів України.