ПОРТАЛ
11 серпня 2011, 18:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський аеропорт може стати портом для бюджетних авіаліній

Черкаський аеропорт може стати портом для бюджетних авіаліній

Черкаський аеропорт може стати портом для бюджетних авіаліній. Таку думку висловив директор департаменту економічної політики Черкаського міськвиконкому Павло Карась під час прес-конференції, - пише ГолосUA.

«Я не вірю в транспортні та логістичні переваги черкаського аеропорту. Їх немає. Черкаський аеропорт має асфальтову смугу, і коли на неї будуть сідати вантажні літаки, вона просто зруйнується. Інша причина - черкаський аеропорт не обладнаний відповідними рампами, залізничними шляхами, складами. Це великі гроші треба вкласти, щоб це зробити. Крім того, вантажні перевезення в світі чинять старі вантажні літаки радянського виробництва, які дуже гудуть, що буде створювати незручності для 60-ти тисячного житлового масиву», - пояснив П. Карась.

На його думку, Черкаський аеропорт має стати портом для бюджетних авіаліній. Тоді місто зароблятиме на тих людях, які будуть приїжджати і користуватися послугами аеропорту.

«Людина, яка готовий полетіти в Європу за 20 євро, вона спокійно поїде з Києва до Черкас маршруткою. Ці компанії реально можуть прийти до Черкас, і переговори з цими авіакомпаніями були. Але це принципові різні проекти - логістичний центр і вантажний термінал - і лоу-кост термінал. Це два принципово різні проекти. При лоу-кост терміналі основний заробіток аеропорту - на супутніх послугах. Більше того - більший заробіток буде не в аеропорту, а в міста в цілому», - підсумував П. Карась.

Фото: Черкаський край

За матеріалами:  www.golosua.com