ПОРТАЛ
18 серпня 2011, 16:50

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

За рівнем розрахунків пільгових залізничних перевезень Черкаська ОДА 4-та в державі

За рівнем розрахунків  пільгових залізничних  перевезень Черкаська ОДА 4-та в державі

За сім місяців поточного року за перевезення пільгових категорій громадян Укрзалізниці компенсовано лише 27,6% витрат. Сума недоотриманих коштів становить більш ніж 248 млн. грн.

Як зазначають у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту, лише Закарпатська облдержадміністрація сплатила усю необхідну суму за перевезення пільгових категорій громадян. Непогана ситуація з розрахунками у Херсонської (82%), Чернівецької (81%) та Черкаської ОДА (75,5%).

Найгірше за перевезення пільговиків із залізничниками розрахувалися КМДА (компенсовано лише 13,7%), Харківська ОДА (23%), Київська ОДА (24,2%), Вінницька ОДА (24,7%) та Тернопільська ОДА (27,9%).

Щоб змінити ситуацію залізниці ведуть активну роботу з облдержадміністраціями. Слід зазначити, що пасажирські перевезення є вкрай збитковими для залізниць України, і якщо сьогодні не будуть компенсовуватися перевезення пільгових пасажирів, то завтра у залізничників не буде можливості оновлювати рухомий склад, утримувати інфраструктуру та перевозити пасажирів.

Довідка:
На залізницях України надається пільговий проїзд 26 категоріям громадян, які мають таке право відповідно до чинного законодавства. Збитки залізничного транспорту загального користування від використання пільгових тарифів, відповідно до Закону України "Про залізничний транспорт", повинні відшкодовуватися залізницям за рахунок державного або місцевих бюджетів, залежно від того, яким органом прийняте рішення щодо введення відповідних пільг, проте рівень компенсацій, як і раніше, залишається незадовільним.

За матеріалами:  www.kmu.gov.ua

директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський