ПОРТАЛ
27 квітня 2015, 10:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

«Хоум стейджинг» - нова ідея для бізнесу

«Хоум стейджинг» - нова ідея для бізнесу

Хоум стейджинг (від англ. Home staging) - професійна підготовка нерухомості до продажу чи оренди.

Це поняття з'явилося в 70-ті роки в Америці. Продаж будинків тоді падав, покупці стали вимогливішими і ринок продавців перетворився на ринок покупців. Ці реалії тодішньої Америки співзвучні з ситуацією на ринку нерухомості в Україні сьогодні, - пише Domik.ua.

У 1990 роки Хоум стейджинг був повністю сформований. За кордоном сьогодні існують десятки книг про цей напрям, проводяться семінари, майстер-класи та тренінги. Компанії надають на час продажу необхідні меблі та елементи всілякого модного декору. Напрям підхопили у Франції, Великобританії, Німеччині, де з′явились свої стейджингові компанії та об'єднання.

До підготовки продажу нерухомості залучаються ріелтори та дизайнери. Ріелтори досконально знають ринок, забаганки покупців і орендаторів, а дизайнери втілюють необхідне декорування приміщення, яке підкреслює переваги і приховує недоліки.

Стейджинг в Україні

На превеликий жаль, В Україні з Хоум стейджингом не обізнані навіть ріелтори, тому передпродажною підготовкою нерухомості майже ніхто не займається.

Довгий час в Україні був дефіцит якісного житла та перманентний ріст цін на нього. Купувалось усе, тому необхідності у вкладання коштів на передпродажну підготовку не було. А марно, бо грамотна передпродажна підготовка завжди себе виправдовувала (до кризи, наприклад, мав значення косметичний ремонт). Тому, той, хто вчасно зорієнтувався - заробляв гроші.

Після кризи ситуація змінилась, продаж майже зупинився, квартири на приватні будинки майже не продаються, і тому стейджинг сьогодні як ніколи актуальний.