ПОРТАЛ
11 січня 2017, 08:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Випробувальний центр ДП «Черкасистандартметрологія» підтвердив свою компетентність

Випробувальний центр ДП «Черкасистандартметрологія» успішно пройшов планове наглядання та підтвердив свою компетентність відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005, IDT) «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій».

<b>Випробувальний центр ДП «Черкасистандартметрологія» підтвердив свою компетентність</b>

Інспекційна перевірка була здійснена групою аудиторів Національного агентства з акредитації України (НААУ).

Сфера акредитації випробувальної лабораторії харчової продукції та продукції легкої промисловості розширена новим методом імуно-ферментного аналізу, повідомляють у ДП «Черкасистандартметрологія». Тож відтепер перелік мікотоксинів, за яким лабораторія проводить випробування, доповнено такими показниками, як «масова частка охратоксину А»; «масова частка фумонізинів В1,В2»; «масова частка афлатоксину суми В1,В2,G1,G2».

Нагадаємо, що максимальні їх рівні встановлені Державними гігієнічними правилами і нормами, введеними з метою гармонізації законодавства з Регламентом Європейського Союзу.

«НААУ підтверджена компетентність і відповідність діяльності випробувального центру ДП «Черкасистандартметрологія» вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005, IDT)», йдеться у повідомленні держпідприємства.