ПОРТАЛ
15 лютого 2017, 18:35

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Проти політики знищення підприємництва протестували представники бізнесу в Черкасах

Знизити розмір штрафних санкцій та зняти каральні повноваження з органів місцевого самоврядування – такі основні вимоги протестувальників. Підприємці висловлювали незадоволення наслідками діяльності уряду та Верховної Ради, що призвели до зубожіння громадян та стагнації економіки.

Учасники мітингу протесту висунули ряд вимог, серед яких запровадження мораторію на перевірки для всіх контролюючих органів до внесення змін до законодавчої бази, ухвалення законопроекту №5711, що суттєво зменшує розмір штрафних санкцій за порушення законодавства про працю, перегляд ставок податків тощо.

«Ми звертаємося до влади на всіх рівнях і отримуємо відписки, тому хочемо привернути увагу до проблем підприємців. Учора відбулася зустріч із головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком. І сьогодні ми вже сформували робочу комісію, яка працюватиме з представниками обласної влади», – повідомила порталу «Діловий регіон» голова незалежної профспілки «Солідарність» Ольга Ракова.

До протесту підприємців приєдналися і фермери. Вони вимагали продовжити мораторій на продаж землі та припинити шахрайські схеми навколо сільськогосподарських угідь, а також повернути фіксований сільськогосподарський податок.

«Нині гостро необхідно поставити питання підтримки вітчизняного виробника, особливо сільськогосподарського. Бо як можна говорити про підвищення зарплати, коли весь черкаський регіон виробив валової продукції за весь минулий рік на 38 тис. 197 грн. А зарплату треба платити всім. Корінь зла – в тому, що ми не працюємо. А влада має створити умови для цього, бо лише продажами ВВП не підвищити», – заявив керівник ПрАТ «Коопзовнішторг» Анатолій Погребняк.

Учасники мітингу також висували ряд соціальних вимог, що стосувалися нарахування пенсій та зниження тарифів на енергоносії й комунальні послуги. У разі невиконання вимог підприємці залишали за собою право вдатися до всеукраїнських акцій протесту.