ПОРТАЛ
18 січня 2012, 09:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Підбито підсумки роботи Черкаської митниці у 2011 році

Підбито підсумки роботи Черкаської митниці у 2011 році

КерівництвоЧеркаської митниці учора провело нараду, на якій було проаналізовано підсумки роботи митниці у 2011 році.


У нараді взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Рябцев, начальник Черкаської митниці Валентин Ковальський, в.о. начальника Департаменту митних інформаційних технологій та статистики ДМС України Катерина Юрченко та інші.

На порядку денному були такі питання:


1. Аналіз ефективності роботи митниці в напрямку забезпечення надходжень податків і зборів до Державного бюджету України 2011 року.


2. Результати роботи митниці за 2011 рік у боротьбі з митними правопорушеннями.


3. Про стан кадрової роботи в Черкаській митниці 2011 року.


Оперативно-службова діяльність Черкаської митниці протягом 2011року була спрямована на виконання фінансових доручень та забезпечення повноти надходжень до Держбюджету, протидії контрабанді й митним правопорушенням. Крім того, значну увагу приділено спрощенню технологій митного контролю й митного оформлення, вдосконаленню організаційно-кадрової роботи, профілактиці службових зловживань, забезпеченню якісної публічної роботи митниці.


За словами Сергія Рябцева, високі темпи розвитку економіки Черкаської області вимагають від обласної влади розробки й координації системи заходів для поліпшення ефективності роботи суб’єктів господарської діяльності, забезпечення секторам економіки паритетних умов функціонування, обґрунтованої відкритості й доступу іноземних інвесторів на наш ринок з одночасним стимулюванням вітчизняного виробника та захистом його інтересів, створення платоспроможного попиту шляхом реалізації нових підходів до зростання доходів населення.


«Ми впевнені, що міжнародна торгівля є найважливішою рушійною силою майбутнього економічного процвітання», – наголосив Сергій Рябцев.


Як зазначив Валентин Ковальський, торік Черкаська митниця виконала план надходжень податків і зборів на 103 відсотки. Перерахування до Державного бюджету становлять 928 млн. грн., що на 179 млн. грн. більше ніж 2010 року (темп зростання – 124%).


Підбивши підсумки, Валентин Ковальський подякував колективу митниці за ефективну й плідну роботу минулого року.


- Щиро дякую працівникам, які сумлінно й чесно виконують свою роботу, поповнюючи державну скарбницю та захищаючи економічні інтереси України. Упевнений, що спільними зусиллями ми й надалі виконуватимемо поставлені перед митною службою завдання, – зазначив начальник Черкаської митниці.


ДовідкаПротягом 2011 року Черкаська митниця забезпечила безперебійне оформлення 1  563 000 вантажів, що на 38% більше ніж попереднього року.

Порівняно з 2010 роком, обсяги оформлення вивезення товарів Черкаською митницею збільшилися на 108 млн. дол. США (+22 %), обсяги імпорту – на 159 млн. дол. США (+32 %).

Черкаській митниці вдалося зменшити середній час митного оформлення з імпорту до 1 години 15 хвилин, з експорту – до 1 години 2 хвилин.

За матеріалами:  www.oda.ck.ua