ПОРТАЛ
29 лютого 2012, 18:55

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

З квітня недобросовісних платників митних податків очікуватимуть перевірки та штрафи

<div class="dr_in_to_news"></div>З квітня недобросовісних платників митних податків очікуватимуть перевірки та штрафи

Держмитслужба посилює контроль за платниками податків. Уже з квітня поточного року митники розпочнуть широкомасштабні перевірки на так званих проблемних підприємствах з метою недопущення заниження митної вартості товарів. Каратимуть несумлінних платників - високими штрафними санкціями незалежно від умисного чи випадкового заниження митної вартості. Про це під час зустрічі з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, які працюють на території регіону, розповів т.в.о. начальника Черкаської митниці Олександр Горбов.

Однак, до квітня підприємці мають час виправитися - ретельно проаналізувати свою діяльність та добровільно сплатити всі податкові зобов’язання відповідно до законодавчих вимог, наголошують фахівці.

Окрім того, митники заохочують підприємців власноруч виявляти помилки у податковій документації. - Компаніям, які добровільно звітуватимуть про ненавмисні помилки під час сплати податків нараховуватимуть в десятки разів нижчі штрафи, ніж тим, у кого недостовірну інформацію виявлять під час перевірок, - зазначив Олександр Горбов. Таким чином свідомі платники податків за добровільне виправлення своїх помилок, сплачуватимуть штрафи у розмірі лише 3 %, а не 25-75%.

- Митна служба завжди налаштована на підтримку та створення комфортних умов для легального бізнесу. Водночас відомство у повному обсязі володіє інформацією про кожного платника податків, який ухиляється від оподаткування, - підкреслив т.в.о. начальника Черкаської митниці. Тому він закликав представників бізнесу до партнерської співпраці, спільного вирішення проблемних питань та ситуацій, а також до чесної та своєчасної сплати податків.