ПОРТАЛ
18 травня 2012, 16:55

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Новий кодекс спрощує та пришвидшує проходження митного контролю

<div class="dr_in_to_news"></div>Новий кодекс спрощує та пришвидшує проходження митного контролю

Спрощення митних процедур та вдосконалення митного контролю чекає на підприємців та пересічних громадян уже з 1 червня. З введенням в дію нового Митного кодексу, фахівці служби обіцяють наблизити митний сервіс до європейських стандартів, зробивши проходження митного контролю простішим та комфортнішим для населення. Про це повідомив заступник начальника Черкаської митниці Олександр Горбов, презентуючи новий Митний кодекс суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності та митним брокерам.

За словами Олександра Горбова, прийняття нового кодексу обумовлено вступом України до Світової організації торгівлі. Законодавчі нововведення, закріплені новою редакцією Митного кодексу України дозволять відчутно спростити роботу суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності і, зокрема, процес електронного декларування та впровадження уповноваженого економічного оператора. Відтепер пройти процедуру митного оформлення можливо у будь-якому митному органі, а тривалість підготовки документації становитиме не більше 4 годин з моменту подання митної декларації та документів. За неправомірні затримки митного оформлення передбачена персональна відповідальність посадових осіб цієї служби.

Хороші новини чекають і на пересічних громадян. З 1 червня вартість товарів, які можна ввозити на митну територію України без сплати податків через сухопутні і морські пункти пропуску становиме 500 євро, повітряним сполученням - до 1 тис. євро, а при поштових переказах - до 300 євро.