ПОРТАЛ
12 липня 2012, 18:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Потік імпорту за перше півріччя на Черкащині знизився на 12 %

<div class="dr_in_to_news"></div>Потік імпорту за перше півріччя на Черкащині знизився на 12 %

Середньоденна сума надходжень за І півріччя поточного року склала більш ніж 4,7 млн.грн., що на третину або 1,2 млн.грн. більше ніж за відповідний період 2011 року. Доведене Держмитслужбою України завдання у сумі 532,7 млн.грн. виконано на 105,4 %. Про це під час прес-конференції повідомив журналістам начальник Черкаської митниці Валентин Ковальський.

Як наголосив головний митник області, потік імпорту за цей період знизився на 12 %. В першу чергу це відбулося за рахунок коригування митної вартості платежів.

Серед факторів, які сприяли збільшенню надходжень податків та зборів для аграрного черкаського регіону, стала відміна звільнення від сплати ПДВ при митному оформленні зернових та технічних культур. Зокрема, сума надходжень від митного оформлення насіння кукурудзи та соняшнику склала 122,5 млн.грн. Порівняно з І півріччям минулого року вона зросла на 12,5 млн.грн.

Планове завдання Мінфіну на липень для черкаських митників, за словами Валентина Ковальського, становить 108,260 млн. грн. Однак, сільськогосподарське міжсезоння та спад виробничої активності основних бюджетоутворюючих промислових підприємств можуть завадити його стовідсотковій реалізації. На сьогодні сума митних надходжень склала лише 20 мільйонів, тобто половину від запланованого.

Нині на митних складах області перебуває така кількість нерозмитнених вантажів, яка дозволила б забезпечити 44 мільйони надходжень від митних платежів. Загальна вартість такого товару складає майже півмільярда гривень.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський