ПОРТАЛ
16 травня 2014, 17:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Українські митники готові до видачі сертифікатів форми EUR1

Українські митники готові до видачі сертифікатів форми EUR1

Міністерство доходів і зборів України повністю готове до видачі сертифікатів форми EUR1, що підтверджуватимуть українське походження експортованих товарів, повідомив відповідальний за митну політику заступник міністра доходів і зборів Віталій Науменко на брифінгу в Києві, - пише «Інтерфакс-Україна».

"Хочу повідомити про готовність митних органів до видачі сертифікатів форми EUR1, що підтверджують українське походження товарів, в рамках підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Ми також відпрацювали документи щодо створення інституту "схваленого експортера", - сказав він.

В.Науменко підкреслив, що сертифікати EUR1 нині видає Торгово-промислова палата України, а з 1 листопада 2014 вона буде надаватися митними органами України. Крім того, з 1 червня поточного року сертифікати EUR1 видаватимуться для підприємств, що експортують до країн Єдиної асоціації вільної торгівлі.

Щодо інституту "схваленого експортера" В.Науменко пояснив, що підприємства, які отримали авторизацію даної організації, зможуть експортувати товари без подачі сертифіката форми EUR1.

"Уже розроблені певні критерії. Це мають бути українські товари, компанія не повинна мати порушень митних правил (в історії діяльності організації) і працювати не менше року. Якщо буде відповідність таким критеріям, то компанія зможе оформляти експорт за рахунок надання їм інвойсів і вказівки авторизованого номера", - сказав він.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський