ПОРТАЛ
21 травня 2014, 16:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як отримати ліцензію на здійснення митної брокерської діяльності

Як отримати ліцензію на здійснення митної брокерської діяльності

Черкаська митниця Міндоходів інформує щодо порядку видачі ліцензії на здійснення митної брокерської діяльності.

У разі, коли ліцензіат має намір провадити зазначений в ліцензії вид господарської діяльності після закінчення строку її дії, він повинен отримати нову ліцензію в порядку, встановленому Законом.

Нова ліцензія видається органом ліцензування не раніше ніж в останній робочий день дії попередньо виданої ліцензії.

Орган ліцензування приймає рішення про видачу ліцензії або про відмову у її видачі у строк не пізніше ніж 10 робочих днів з дати надходження заяви про видачу ліцензії та документів, що додаються до заяви.

Отже, за 10 днів до закінчення строку дії попередньої ліцензії на впровадження митної брокерської діяльності, керівник підприємства особисто або через уповноважену ним особу (на підставі доручення) може подати до Департаменту митної справи Міністерства доходів і зборів України (за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 11-г) заяву та необхідні документи для отримання ліцензії на здійснення митної брокерської діяльності.

Форми заяв про видачу, переоформлення, видачу копії та дубліката ліцензії на впровадження митної брокерської діяльності та перелік документів, що додаються до них, розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства доходів і зборів України в мережі Інтернет: www minrd gov.ua у рубриці: «Митне оформлення - Суб’єктам ЗЕД – Діяльність митних посередників – Митні брокери».

Плата за отримання ліцензії становить одну мінімальну заробітну плату, виходячи з її розміру, що діє на дату прийняття органом ліцензування рішення про видачу ліцензії.

На даний час розмір мінімальної заробітної плати становить 1218 гривень.