Спецпроект «Досвід регіонів»
Офіційне відкриття молоко-консервного комбінату відбулося у Вінниці. Його будівництво тривало майже 2 роки. На повну потужність новий об’єкт запрацює вже за кілька тижнів. Планується, що він забезпечить робочими місцями 350 вінничан, повідомляє
News.vn.ua.
Це сучасне підприємство молокопереробної галузі стане одним із найбільших в Україні: його потужності дозволять переробляти до 600 тон молока на добу, а в перспективі можливе розширення потужностей до 1,2 тис. тон щодоби. Комбінат стане і єдиним в державі підприємством з глибокою переробкою сировини. Розпочне воно працювати вже у травні, а на повну потужність вийде за три-чотири місяці. Виробничі потужності передбачають подальше розширення – до кінця року буде встановлено додаткове технологічне обладнання, що дозволить подвоїти обсяги переробки сировини. Тоді ж буде набрано додатковий персонал у ще 150 працівників.
Виробничі площі одного з найбільших підприємств молокопереробної галузі України складають більше 18 тисяч м². За добу тут зможуть переробляти біля 600 тон молока, а після завершення другої черги будівництва комбінату – 1,2 тис. тон. Керування усіма процесами йде з єдиної диспетчерської, а виробництво є повністю автоматизованим. У нашій державі підприємства з таким сучасним обладнанням, яке б дозволяло здійснювати настільки глибоку переробку сировини, наразі немає.
Загальна сума інвестицій у будівництво складає понад 650 млн. грн. 50% своєї продукції молокозавод постачатиме в країни Західної Європи. Це стало можливим завдяки створенню зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Підприємство буде виробляти унікальні українські продукти найвищої якості. Потужності виробничих ліній дозволяють отримувати за добу до 48 тис. кг сухих продуктів, до 30 тис. кг масла, до 18 тис. кг молочного жиру і до 50 тис. кг згущеного молока.
Продукти, які буде виробляти молоко-консервний комбінат, будуть залежати від потреб та заявок підприємств кондитерської галузі, адже його продукція орієнтована саме на кондитерську галузь. При розширенні виробництва та наявності залишків – продукцію будуть реалізовувати на зовнішньому та внутрішньому ринках. Доставку молока на підприємство забезпечуватимуть біля сотні автомобілів, які доставлятимуть сировину з Вінницької та 5-6 сусідніх областей. Молоко будуть брати тільки у великих фермерських господарств, де дотримуються всі стандарти його зберігання.
Молоко-консервний комбінат планує випускати близько 10 видів продукції, серед яких: сухе незбиране та знежирене молоко, сухі вершки і карамелізоване молоко, масло, молочний жир, вершки пастеризовані, молоко згущене з цукром та ін. Деякі з цих видів продукції є унікальними для Україні, і більше їх ніде не випускають.