ПОРТАЛ
28 вересня 2015, 12:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські ОСББ цього року отримали рекордне фінансування з міського бюджету

Рекордну суму коштів виділила цього року міська влада Черкас на потреби об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Майже 2,5 мільйонів гривень вже використали на капітальний ремонт та впровадження енергоощадних заходів у своїх будинках ОСББ з початку року.

Черкаські ОСББ цього року отримали рекордне фінансування з міського бюджету

Крім цього, ще близько одного мільйона гривень додаткового фінансування з міського бюджету отримають об’єднання співвласників багатоквартирних будинків до кінця цього року. За це на одній з останніх сесій міської ради проголосували депутати.

Як розповіла начальник відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради Інна Романенко, тенденція до зростання розміру фінансової підтримки ОСББ з боку міської влади викликана перш за все активністю самих об’єднань, - інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

– На відміну від більшості будинків, якими раніше опікувались СУБи, мешканці ОСББ значно відповідальніше ставляться до своїх багатоповерхівок та прилеглої території, – зауважує Інна Станіславівна.

Наприклад, цього року черкаські ОСББ за підтримки міської влади здійснили капітальний ремонт ліфтів у свої будинках, відремонтували внутрішньо-будинкові мережі, утеплили фасади, встановили будинкові лічильники обліку тепла, оновили покрівлю та замінили вікна у місцях загального користування своїх багатоповерхівок.

Інна Романенко пояснює, що вищевказана допомога передбачена міською Програмою підтримки ОСББ, яка в Черкасах діє ще з 2008 року.

У рамках цієї Програми усі без винятку об’єднання багатоквартирних будинків Черкас можуть отримати 50-відсоткове співфінансування з міського бюджету на здійснення енергозберігаючих заходів (утеплення стін, заміна вікон та дверей, встановлення ІТП, приладів обліку ресурсів, модернізацію внутрішньо будинкових мереж та систем, улаштування енергоощадного освітлення для місць загального користування тощо), а також на капітальний ремонт або заміну ліфтів та ремонт покрівель у своїх багатоповерхівках.

Тоді як новоствореним ОСББ на їх перший капітальний ремонт у будинку міська влада профінансує 70 відсотків від загального обсягу робіт. І лише 30 відсотків платитимуть мешканці.

Також Інна Романенко відзначила, що цього року вперше до ініціатив міської влади щодо підтримки відповідального власника житла долучилась і держава, розробивши нові можливості тим, хто забажає втілити енергоощадні заходи у будинку.

Зокрема, Урядом вже прийнято та оприлюднено Постанову щодо термомодернізації будинків. Згідно з нею ОСББ можуть отримати з державного бюджету компенсацію в розмірі 40 відсотків вартості матеріалів при виконанні робіт з енергомодернізації будинків.

За більш детальною інформацією щодо створення та діяльності ОСББ можна звертатися у відділ сприяння ОСББ Черкаської міської ради за адресою: вул. Байди Вишневецького,36, каб. 508, або за тел. 32-00-78.