ПОРТАЛ
3 квітня 2016, 19:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В якій комплектації краще купувати авто

«База» або «Повний фарш»: яку комплектацію вибрати і за яке обладнання можна не переплачувати?

В якій комплектації краще купувати авто

Купуючи новий автомобіль, ми хочемо отримати максимум за свої кревні. Політика багатьох автовиробників часто така, що вони заманюють нас в автосалон «базовими», дуже приємними цінами, а вже після, розхвалюючи дорожчі комплектації, збирають вершки - зазвичай тоді, коли наша машина за ціною вже наближається до найдорожчого виконання. Більше того, з часом виявляється, що без деяких оплачених «фішок» можна було цілком собі прожити. Але не варто в усьому звинувачувати підступних дилерів: ми самі піддаємося на деякі спокуси.

Від яких же опцій можна відмовитися? На зорі автомобільної ери багато покупців самозбіглих візків відмовлялися від додаткового «тещиного місця», від електричного стартера і навіть від твердого даху.

Сьогодні в списку оснащення можна знайти пункти, без яких цілком можна рухатися, - пише Avtoblog. Якщо ви єдиний водій в сім'ї, електрорегулювання крісла пілота вам ні до чого. Також немає жорсткої необхідності доплачувати, скажімо, за відділення для монет на тунелі, підігрів заднього ряду сидінь, електропривод кришки багажника та ін.

Навіть розбалувані американці в перелік найбільш непотрібних «наворотів» відносять інтегровані в мультимедійну систему додатки, проекційний дисплей, систему автоматичного паркування, точки доступу для бездротового інтернету. Якщо ви купуєте бюджетний автомобіль, тоді є сенс відмовитися від головного (мультимедійного) пристрої, килимків, легкосплавних дисків. Всім перерахованим вище можна дообладнати авто самостійно, вибираючи з більшого переліку за помірними «інтернет-магазинівськими» цінами.

Від чого відмовлятися не варто?

Всім відомо, що автомобіль - це підвищене джерело небезпеки, так що від систем пасивної і активної безпеки відмовлятися не варто. Електронні помічники, розподільники гальмівних зусиль, подушки безпеки, ремені безпеки врятували не один десяток життів. Втім, від більшої частини цих систем в автосалоні нині вже й не відмовишся - вони встановлюються на нові авто в рамках суворого законодавства. А ось на ринку машин б/в - будь ласка! З «комфортних» опцій частіше за інших називають корисними можливість підключення мобільного телефону, передній і задній парктроніки, датчики тиску в шинах, датчики світла і дощу, камеру заднього виду, систему стеження за «мертвими» зонами і т. д.

Висновок

Найбільш «голі» і найбільш «упаковані» версії автомобілів з різних причин на наших дорогах зустрічаються однаково часто. Найбільшою популярністю користується золота середина, а сам список оснащення залежить від уподобань конкретного автолюбителя. Наш головна порада - уважно вивчайте розширений список комплектації і не приймайте поспішних рішень.