ПОРТАЛ
4 травня 2016, 20:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Роботодавці все частіше переводять працівників на дистанційну роботу

Роботодавці економлять на оренді і "комуналці", а працівники - на проїзді. Але є ризик "здичавіти"

Роботодавці все частіше переводять працівників на дистанційну роботу

Паралельно з розвитком цифрових технологій, в Україні набирає обертів і нова форма організації праці – дистанційна, коли штатні (не фрілансери) співробітники не ходять постійно в офіс, а виконують роботу вдома, використовуючи інтернет.

За даними досліджень GfK Ukraine, в 2015 р новинку випробували 21% компаній (близько 100 тис. фірм, третина їх – у Києві). І результати приємно здивували: бізнес заощадив 1,7 млрд грн на оренді офісів, оплаті компослуг і закупівлі обладнання, а люди зберегли час і гроші, необхідні для приїзду в офіс. Тому очікується, що в найближчі два роки число таких фірм подвоїться, - пише «Сегодня».

Як розповіла HR-менеджер кадрового порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна, на надомну роботу вже давно перейшли айтішники. А зараз на неї переходять співробітники відділів продажів, рекрутингу, контакт-центрів, перекладачі, сфера дистанційного навчання та ЗМІ, тобто працівники тих сфер, де не потрібен фізичний контакт з клієнтом.

За її словами, західний досвід, де на віддалену роботу перейшли років на 5 раніше, ніж в Україні, показав, що все одно 1-2 дні на тиждень всі зобов'язані бути в офісі. Зазвичай люди приходять в понеділок (для постановки завдань і планування) і в п'ятницю (для підведення підсумків за тиждень). Це також дозволяє підтримувати трудову дисципліну і мікроклімат в колективі.