ПОРТАЛ
22 липня 2016, 19:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

16 навчальних закладів області цьогоріч стануть «газонезалежними»

Їх переведуть на альтернативні джерела опалення

16 навчальних закладів області цьогоріч стануть «газонезалежними»

Цього року заплановано перевести на альтернативні джерела опалення 16 навчальних закладів. - Це дозволить зекономити близько 800 тис. куб. м природного газу, - розповів перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль.

За його словами, наразі мережа освітніх закладів активно готується до нового навчального року.

– Маємо потурбуватися про те, аби діти під час навчального процесу відчували себе комфортно. Наразі в закладах освіти проводять ремонти, зокрема й теплової мережі устаткування, здають на повірку метрологічне обладнання котелень. Відсотків на 55 роботи вже зроблено й активно продовжуються, - розповів посадовець.

Водночас начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський повідомив, що на сьогодні вже виконано капітальні ремонти 16 автономних котелень, введено в експлуатацію 2 – з монтажем нових енергоефективних котлів. Також капітально відремонтовано внутрішні системи опалення у 18 навчальних закладах, дахи і покрівлі 19 освітніх установ. У 22 закладах виконано ремонти, реконструкцію, заміну інженерних (електричних, водопровідно-каналізаційних) мереж, у тому числі виконано капремонт 7 внутрішніх туалетів.У більш, ніж сотні закладів виконано часткову заміну понад 450 віконних блоків на металопластикові.