ПОРТАЛ
25 серпня 2016, 11:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На «Агрофірмі «Маяк» примножують врожаї поливом

У СТОВ «Агрофірма «Маяк» (с. Піщане, Золотоніського р-ну) під зрошенням перебуває 850 га, де працюють 7 зрошувальних систем Valley.

На «Агрофірмі «Маяк» примножують врожаї поливом

«Зараз ми маємо 3 машини для кругового зрошення і 4 фронтальних зрошувальних системи, але маємо потенціал для встановлення систем ще на 400 га, - зазначає заступник директора СТОВ «Агрофірма «Маяк» Олексій Васильченко. - Ми перша компанія в Україні, де зрошувальні машини працюють на електроенергії без дизельних генераторів».

Цього року під поливом в компанії «Агрофірма «Маяк» - люцерна і силосна кукурудза. За словами Олексія Васильченка, перший укос люцерни цьогорічного посіву скосили на сіно, другий – на сінаж з урожайністю 6,5 т\га. Наразі на полі працює фронтальна зрошувальна система і незабаром проводитиметься третій укіс, пише видання pesticidov.net.

Поруч з люцерною розташоване поле кукурудзи на силос, яке поливає машина для кругового зрошення. Тут ростуть гібриди від компанії «Монсанто» з нормою висіву 85 тис\га. Підживлення проводились з розрахунку 100 кг\га аміака і 100 кг\га суперфосфату. Із засобів захисту рослин використовували селективний гербіцид для захисту кукурудзи від однорічних та багаторічних злакових та дводольних бур'янів "Елюміс" від компанії Syngenta.

«Торік кукурудза теж була на поливі і врожайність становила 135-140 ц\га. Там, де не було поливу, ми зібрали 80-90 ц\га. Як бачите, прибавка до врожайності значуща, але при цьому потрібно бути готовим змінювати підхід до систем захисту рослин і підживлення. Я прихильник того, щоб застосовувати грунтовий гербіцид, а потім ще контрольний, але через погодні умови не завжди так виходить», - зазначає Олексій Васильченко.