ПОРТАЛ
16 вересня 2016, 20:08

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах стартує новий сезон ІТ-курсів та ІТ-зустрічей від GeekHub

У жовтні розпочинається новий курс навчання черкаської молоді ІТ-технологіям та новий етап професійних зустрічей черкаських ІТ-фахівців. Ініціаторами обох проектів є GeekHub - спільнота професіоналів із інформаційних технологій, свідомих своєї відповідальності у позитивних змінах світу довкола себе.

У  Черкасах стартує новий сезон  ІТ-курсів та ІТ-зустрічей від GeekHub

350 молодих талановитих черкащан стануть новими слухачами курсів GeekHub - навчального центру, що надає можливість перспективній молоді отримати практичні знання та навички в сфері розробки програмного забезпечення та IT-технологій.

На шостий сезон навчання, що триватиме із жовтня по квітень наступного року, записалось понад 2000 черкащан. Усі вони пройдуть тестування, результати якого і визначать слухачів безкоштовних курсів, проходження яких дасть їм шанс отримати перспективну високооплачувану роботу.

- ІТ-спільнота Черкас активно долучається до вирішення актуальних проблем нашого міста – а у цьому конкретному випадку ми бачимо можливість виявити обдаровану молодь, підтримка якої дасть їй шанс отримати краще майбутнє, - переконаний засновник однієї із найбільших ІТ-компаній «eKreative», активний учасник освітньої ініціативи GeekHub Віктор Євпак.

- Ми шукаємо мотивованих учнів та студентів, що прагнуть отримати професію, пов’язану із інформаційними технологіями. Ми створили для них 12 навчальних курсів, які дають навички створення веб-сайтів, ігор, анімованої графіки, розробки веб- та мобільних додатків, тестування програмного забезпечення, - повідомив співзасновник GeekHub Нік Курат. - Кожен абітурієнт обирає свій курс лекцій та практичних занять, по закінченні навчання складаючи іспит та отримуючи сертифікат. Одразу після іспиту, дані усіх сертифікованих студентів розсилаються у IT-компанії міста – і, з досвіду минулих років, кращі студенти GeekHub отримують кілька пропозицій роботи у перший же тиждень після випуску. До 85% сертифікованих випускників знаходить роботу в IT-компаніях протягом 1-2 місяців по завершенню навчання. Загалом, за п’ять сезонів ми провели навчання 960 черкаських студентів – і 580 із них після цього отримали роботу у ІТ-компаніях.

І для наших випускників, і для усієї ІТ-спільноти Черкас, ми відкрили проект GeekTalks - це зустрічі для IT-профессіоналів, що прагнуть розвиватися, обмінюватись досвідом та знаннями. Це зустрічі із визнаними професіоналами сфери, що проводять доповіді на цікаві та актуальні теми – такі як створення нових продуктів або залучення інвестицій до проектів. Новий цикл зустрічей професіоналів стартує у жовтні – і першими темами, які обговорюватиме ІТ-спільнота Черкас, стануть здоровий спосіб життя для ІТ-фахівців, проектування зручних користувацьких інтерфейсів для веб- та мобільних продуктів, а ще на них чекає зустріч із черкащанином, що працює у ірландському офісі Google.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський