ПОРТАЛ
24 жовтня 2016, 17:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Волині за єврокошти відновили меліоративні мережі

Спецпроект «Досвід регіонів»

240 кілометрів каналів розчистили у Ковельському та Ратнівському районах. Проект «Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області» втілювався два роки. Його підсумки обговорили у Луцьку під час конференції, інформує ВРДНТКУ.

На Волині за єврокошти відновили меліоративні мережі

Від справності меліоративних каналів залежить родючість ґрунтів, а отже те, чи господарюватимуть на землях люди. Експерт з питань фінансування програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Бернард Вендел пересвідчився, що осушені землі дають урожай:

– Я вражений тим, що вдалося побачити. Я ніде не бачив такої гарної моркви, як та, що вдалося виростити у регіоні, де відбувався проект. І це свідчить про високий потенціал осушених земель.

Відновлення меліоративної мережі уже засвідчує позитивний вплив на ґрунт і якість води, – каже заступник начальника управління облдержадміністрації, координатор проекту Наталія Кролік. – Знижено об’єми забруднених вод, які потрапляють у криниці, річки й водойми, і таким чином поліпшено стан навколишнього середовища. Покращена родючість ґрунтів.

Також під час реалізації проекту здійснено низку ґрунтознавчих та гідрогеолого-меліоративних досліджень для того, аби люди могли ефективно господарювати на осушених землях. Усе це – за кошти програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський