ПОРТАЛ
28 жовтня 2016, 14:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сільгосппідприємство уберегло банк від ліквідації завдяки депозиту

Аграрій, пов’язаний з банком «Юнісон», домігся в черкаському суді заборони на ліквідацію кредитної установи. Суд ухвалив таке рішення, щоб клієнт банку не втратив 0,3 млн грн.

Сільгосппідприємство уберегло банк від ліквідації завдяки депозиту

Власники збанкрутілих банків вигадують нові схеми для захисту їх від ліквідації, пише «Фінансовий клуб».

Черкаський районний суд 27 вересня заборонив Нацбанку ліквідувати неплатоспроможний банк «Юнісон». Таке рішення він ухвалив за позовом сільськогосподарського підприємства «Юнісон Груп», у якого в банку було 298,9 тис. грн.

«У разі відшкодування ФГВФО суми вкладу позивач зможе отримати кошти в межах гарантованої суми вкладу, що підлягає відшкодуванню, – до 200 тис. грн, що менше, ніж позивач міг би отримати за відсутності впровадження тимчасової адміністрації», – йдеться в рішенні суду.

СП «Юнісон Груп» було створено у вересні 2015 року Володимиром Рахліним. Раніше він володів 9,44% акцій банку «Юнісон», був членом наглядової ради банку і головою наглядової ради СК «Юнісон-Гарант». Подібний позов дивовижний, адже ФГВФО не гарантує вклади юридичних осіб, а також фізосіб, які є пов’язаними з банком особами.

Проте суд вирішив, що ліквідація банку «Юнісон» порушить права «Юнісон Груп» на отримання 98,9 тис. грн і заборонив посадовим особам виконавчої дирекції ФГВФО пропонувати Нацбанку ліквідувати банк. При цьому суд заборонив НБУ схвалювати таке прохання.