ПОРТАЛ
25 жовтня 2016, 17:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Фонд НД ДП «Черкасистандартметрологія» нараховує більше 22 тис. нормативних документів

Сьогодні Україна здійснює широкомасштабні заходи з реформування сфери технічного регулювання - це приведення системи технічного регулювання до міжнародних та європейських норм та правил, усунення технічних бар’єрів у торгівлі, дерегуляція ведення бізнесу, сприяння підвищенню конкурентоспроможності продукції, забезпечення добросовісної конкуренції, надійне забезпечення захисту прав споживачів в Україні. Це першочергові завдання, які стоять перед Департаментом технічного регулювання Мінеконорозвитку України.

Фонд НД ДП «Черкасистандартметрологія» нараховує більше 22 тис. нормативних документів

Важливою подією у реформуванні сфери технічного регулювання стало прийняття низки євроінтеграційних законів України "Про стандартизацію", "Про метрологію та метрологічну діяльність", "Про технічні регламенти та оцінку відповідності". Реалізація цих законів спрямована на удосконалення національних, правових та організаційних засад у відповідних сферах, а також приведенню їх до європейських моделей.

Серед проблем, які стоять перед бізнесом в Україні, не тільки вирішення фінансових питань пов’язаних з переоснащенням і модернізацією підприємств відповідно до сучасних умов, а й інформованість та оперативне реагування на законодавчі зміни, які стосуються виробництва продукції.

В Черкаській області державну політику у сфері технічного регулювання забезпечує ДП «Черкасистандартметрологія». Відділ стандартизації та інформаційного забезпечення підприємства надає методичну та практичну допомогу підприємствам (підприємцям) регіону з питань стандартизації, метрології та сертифікації. Особливу увагу фахівці відділу приділяють інформуванню виробників про прийняття, скасування та чинність нормативних документів, наявність змін до них.

Фонд нормативної документації ДП “Черкасистандартметрологія” на паперових носіях нараховує більше 22000 найменувань нормативних документів, які регламентують випуск продукції і надання послуг у всіх галузях народного господарства.

Використовуючи значний інформаційний потенціал, Фонд НД надає суб’єктам господарювання регіону наступні послуги:

- надання інформації про прийняття, скасування, та чинність нормативних документів і наявність змін до них;

- розповсюдження офіційних копій нормативних документів на паперових носіях;

- актуалізацію фондів НД підприємств;

- абонементно-інформаційне обслуговування підприємств.

Керуючись Законом України “Про стандартизацію” та комплексом основоположних стандартів національної системи стандартизації, ДП “Черкасистандартметрологія” виконує перевірку, перегляд технічних умов та змін до них на продукцію (послуги), розроблені вітчизняними виробникам, усіх галузей промисловості та надає практичну допомогу виробникам, які освоюють виробництво продукції, з питань:

- розробки, оформлення, викладення, узгодження технічних умов на нові види продукції;

- постановки продукції на виробництво;

- впровадження технічних регламентів;

- сучасних вимог до маркування продукції.

Більш детальну інформацію Ви можете отримати у відділі стандартизації та інформаційного забезпечення - начальник відділу Смоліна Тетяна Леонідівна (тел. 0472 371544, [email protected])