ПОРТАЛ
27 жовтня 2016, 08:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

ДП «Черкасистандартметрологія» пропонує співпрацю підприємствам харчопрому

З 20 вересня 2016 року набрав чинності розділ VII Закону - «Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами».

ДП «Черкасистандартметрологія» пропонує співпрацю підприємствам харчопрому

Цей розділ встановлює цілу низку гігієнічних вимог до харчових продуктів та умов їх виробництва, починаючи від потужностей та приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти і до транспортних засобів, що використовуються для їх перевезення. Також містяться окремі вимоги і до персоналу.

А з 20 вересня 2015 року став чинним Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» в новій редакції, який посилює відповідальність виробників.

Контроль за виконанням нових вимог здійснює новостворена Держпродспоживслужба.

Виробникам слід пам’ятати, що недотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів тягне за собою адміністративну відповідальність (накладання штрафів) та тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів, що несуть загрозу для здоров’я та/або життя людей, наголошують у ДП «Черкасистандартметрологія».

Виконання вищезазначених вимог Закону потребує певного часу та ресурсів для розробки та впровадження необхідних процедур, а також для приведення інфраструктури до належного рівня.

- Тому пропонуємо завчасно приступити до розробки та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР, та здійснення заходів для виконання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, - наголошує директор підприємства Михайло Чорнопищук.

Фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» мають багаторічний досвід з питань впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), в тому числі згідно вимог ДСТУ ISO 22000:2007/ISO 22000:2005. Зокрема, надано методично-практичну допомогу стосовно впровадження СУБХП (НАССР) та проведено діагностичні аудити на 36 харчових підприємствах Черкаської та інших областей України, які були сертифіковані на відповідність вимогам як національних, так і міжнародних стандартів.

Кваліфікований персонал готовий надати професійну методично-практичну допомогу щодо впровадження систем управління, а також, за необхідності провести, діагностичний аудит підприємства, що прискорить виконання вимог чинного національного законодавства.

Щодо співробітництва з ДП «Черкасистандартметрологія» ви можете зв’язатися за такими контактами:

- web: http://www.st.ck.ua, e-mail: [email protected];

- заступник директора Швецов Володимир Васильович, e-mail: [email protected], тел. 45-81-57;

- начальник сектору перспективного розвитку Ананьєва Валентина Дмитрівна, e-mail: [email protected], тел. 33-07-08