ПОРТАЛ
3 грудня 2016, 11:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Середня зарплата черкащан складає три мінімальні

Середня заробітна плата у жовтні на Черкащині становила 4337 грн. Як інформують у Головному управлінні статистики в Черкаській області, це у 3 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (1450 грн) і складає 100,9% до вересня 2016 р. та 118,2% до жовтня 2015 р.

Середня зарплата черкащан складає три мінімальні

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

Найбільшою була заробітна плата працівників у державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні, виробництві комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, фінансовій та страховій діяльності, виробництві фармацевтичних продуктів. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці у зазначених видах діяльності становило 1,4–2,6 раза.

Водночас заробітна плата працівників у поштовій та кур’єрській діяльності, наданні інших видів послуг, у сфері творчості, мистецтва та розваг не перевищувала 65% від середнього рівня по економіці.

У статистичному зведенні враховувалися дані штатних працівників підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб.