ПОРТАЛ
18 грудня 2016, 11:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

"Черкаський автобус" відзначає півстолітній ювілей

У цьому році лідер українського автобусобудування - "Черкаський автобус" відзначає свій ювілей. А історія ПАТ «Черкаський автобус» починається з лютого 1964 року, коли було розпочато будівництво заводу.

<b>"Черкаський автобус" відзначає півстолітній ювілей</b>

19 грудня 1966 року Державна комісія прийняла в експлуатацію Черкаський авторемонтний завод, який входив у підпорядкування Головного управління промислових підприємств Міністерства автомобільного транспорту і шосейних доріг Української РСР. Підприємство було спрофільоване на капітальний ремонт автобусів Проектна потужність нового заводу в той час - 1500 відремонтованих автобусів на рік, пише Autoconsulting.

Новий етап розвитку підприємства розпочався в 1998 році: коли було прийнято рішення налагодити промислове виробництво автобусів малого класу, які повинні були замінити маршрутні мікроавтобуси. Розпочато розробку принципово нового для України автобуса, з використанням агрегатів японського автогіганта «ISUZU».

У конструкції автобуса були закладені сучасні світові досягнення в автомобілебудуванні і він повністю відповідав європейським стандартам щодо громадського транспорту.

Зараз всі автовиробники України переживають кризу, але в цехах ПАТ «Черкаський автобус» робота триває, завод стабільно випускає автобуси і за підсумками 2016 року став лідером автобусобудівної галузі України. Протягом 2015 -2016 років завод перейшов на випуск нових сучасних автобусів «АТАМАN» моделей А096 - туристичний, А092Н6 - міський, А09216 - міжміський.

Автобуси мають новий дизайн, нові комплектуючі і обов'язково відповідають екологічним вимогам за рівнем викидів Євро-5, всім вимогам законодавства та стандартам виробництва. До речі, саме "Черкаський автобус" першим серед українських заводів запустив в серійне виробництво автобус малого класу Євро-5.

На сьогодні виробнича потужність підприємства 3000 автобусів і 1240 вантажних автомобілів в рік.

На підприємстві працює 450 осіб.