ПОРТАЛ
20 грудня 2016, 18:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаську міськраду просять пришвидшитися із розглядом петицій

У Черкаській міській раді порушують строки та оприлюднення результатів розгляду електронних петицій. З відповідними депутатським запитом на засіданні сесії міськради 16 грудня звернувся депутат Микола Фомич, інформує vikka.ua.

Черкаську міськраду просять пришвидшитися із розглядом петицій

Відповідно до Закону України "Про звернення громадян" та рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 "Про електронні петиції", розгляд електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, на підтримку якої зібрано не менш як 250 підписів громадян протягом не більше одного місяця з дня її оприлюднення, здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Проте, незважаючи на вищезазначені норми законодавства, протягом останнього часу склалася ситуація, за якої строки розгляду та оприлюднення результатів розгляду електронних петицій Черкаською міською радою порушуються. Викликає занепокоєння те, що станом на сьогодні строки розгляду 4 петицій, що набрали більше 250 підписів громадян, вже пропущені.

У зв’язку з цим депутат вимагає посилити контроль за організацією розгляду електронних петицій у Черкаській міській раді.