ПОРТАЛ
19 грудня 2016, 17:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Через недосів озимини уманські аграрії збільшать посіви ярих

Причини зменшення посівних площ озимих зернових культур під урожай 2017 року та шляхи їх вирішення обговорили в районі

Через недосів озимини уманські аграрії збільшать посіви ярих

Основною причиною зменшення площ посіву озимих зернових культур на Уманщині стали несприятливі погодні умови серпня-жовтня 2016 року.

Так, протягом серпня-вересня спостерігався дефіцит вологи, що створював ризик отримання сходів (серпень 27,9 мм – 47%, вересень 6,7 мм – 16% до середньо-багаторічних значень). В той же час протягом жовтня місяця випала у 2,6 рази більша за середньо-багаторічний показник кількість опадів, що не дало можливість товаровиробникам району засіяти заплановані площі озимих зернових культур.

Вище перераховані фактори визначили переважно пізні строки сівби озимих культур і, як насідок, перебування посівів станом на 9.12.2016 році в задовільному(47,8%) та зрідженому(46,6%) станах, йшлося під час фахової наради.

За таких умов товаровиробникам району було рекомендовано запланувати проведення підживлення озимих культур для забезпечення достатнього азотного живлення на початку відновлення вегетації в період так званих «зимових вікон» та по мерзлоталому ґрунту.

Крім того, з товаровиробниками району обговорена можливість збільшення площі посіву ярих зернових до 35,69 тис. га, в тому ярого ячменю – 7,01 тис. га, гороху – 1,95 тис. га, гречки – 0,2 тис. га, ярої пшениці – 1,5 тис. га, кукурудзи на зерно – 23,9 тис. га, сорго – 0,9 тис. га, вівса – 0,1 тис. га, повідомили в Уманській РДА.

На закінчення наради представники фірм-постачальників насіння та засобів захисту рослин представили нові продукти та технології їх вирощування або застосування.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський