ПОРТАЛ
5 січня 2017, 19:16

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Водіїв попереджають про погіршення погодних умов на Різдвяні свята

На Черкащині з 6 січня очікується різке похолодання зі снігопадами. За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у зв’язку зі вторгненням арктичного повітря та активізацією південних циклонів 6-7 січня очікується ускладнення погодних умов: 6 січня очікується невеликий сніг, 7 січня – помірний сніг, вдень місцями сильний, на дорогах ожеледиця.

 Водіїв попереджають про погіршення погодних умов на Різдвяні свята

Крім того, в Черкаській області 6 січня очікується різке зниження температури: вночі та вдень до -10..-15 морозу, 7 січня вночі до -14..-19 морозу, Похолодання також супроводжуватиметься опадами у вигляді снігопадів, місцями з хуртовинами та посиленням вітру до 15-22 м/с. На дорогах місцями ожеледиця.

8-9 січня в Черкаській області утримається холодна погода з температурою вночі -15..-20 морозу, вдень -9..-14 морозу, проте опади послабшають і припиняться, на дорогах ожеледиця.

За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології, вже 5 січня у Черкасах та в області очікуються пориви вітру 15-20 м/с, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця.

У разі погіршення погодних умов, Служба автомобільних доріг у Черкаській області попереджає про можливість введення обмежень руху транспорту на певних ділянках автошляхів області загального користування для упередження створення аварійних ситуацій.

В той же час, дорожні служби області продовжують працювати у режим цілодобового чергування і готові до роботи за будь-який погодних умов. Станом на ранок 5 січня у черговому режимі перебували 77 одиниць техніки та 107 працівників ДП «Черкаський облавтодор».

Служба автомобільних доріг у Черкаській області наголошує, що під час роботи снігоприбиральної техніки водії транспортних засобів мають забезпечити безперешкодний рух спецтехніки та не створювати заторів.

Також варто планувати дальні поїздки у світлу пору доби та слідкувати за технічним станом автотранспорту. При нагальній потребі водіям великовантажних транспортних засобів мати в наявності протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні упори та лопати. В зимовий період на дорогах області діє 42 пункти відстою для великовантажного транспорту.