ПОРТАЛ
7 січня 2017, 11:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Заступника директора черкаського Держгеокадастру оштрафували за «допомогу» бізнесменам

Заступник директора Черкаського регіонального філіалу центру державного земельного кадастру, що попався на хабарі, відбувся невеликим штрафом. Відповідний вирок виніс Соснівський райсуд Черкас.

 Заступника директора черкаського Держгеокадастру оштрафували за «допомогу» бізнесменам

В кінці жовтня 2015 року посадовець погодився взяти 1,5 тис. доларів від представника ТОВ «Орадівка» за вплив на підлеглих Христинівського райвідділу Держгеокадастру для виготовлення виписок із кадастру по орендованих земельних ділянках площею в 271,72 га, що буде необхідно для продовження договору оренди на найближчі 10 років.

Прокуратура пред'явила замдиректору звинувачення в підкупі посадової особи (ч.3 ст.368-4 КК) і спробі пропозиції хабара (ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК). За даними слідчих, чиновник схиляв хабародавця передати йому 54 тис. доларів для свого керівника, пише 368.media.

Заступник директора розкаявся і визнав провину тільки в отриманні 1,5 тис. доларів. Він заявив, що погодився прийняти винагороду за допомогу в підготовці технічної документації. Більш того, він сам звернувся в прокуратуру із заявою про те, що представник компанії сам пропонує йому гроші.

Суд визнав звинувачення прокуратури неспроможним. Представник Феміди вказав, що чиновник не міг схиляти представника фірми до передачі хабара, тому що ініціатива «вирішити питання» виходила не від нього. Цього не видно із записів розмов. Суд визнав, що сторона звинувачення не надала докази провини чиновника.

Таким чином, дії обвинуваченого перекваліфікували з підкупу на зловживання впливом. Корупціонера засудили до штрафу в 12,75 тис. гривень.