ПОРТАЛ
30 січня 2017, 14:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина за приростом ПДФО піднялася на 17 місце

Жоден працівник не повинен отримувати зарплату, меншу за мінімальну. На цьому під час виїзної наради в Городищі наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Легалізацію зайнятості населення визначено серед пріоритетів 2017 року.

<b> Черкащина за приростом ПДФО піднялася на 17 місце</b>

Торік Черкащина за приростом ПДФО піднялася в рейтингу із 23 на 17 місце. Однак, за словами очільника області, ще не в усіх районах належне наповнення бюджетів, зазначають у прес-службі ОДА.

– Питання легалізації зайнятості населення має стати пріоритетним для кожного керівника району, – наголосив Юрій Ткаченко. – Бо від цього залежить наповнення бюджетів і можливості розвитку. Наше завдання на 2017 рік – підвищення зарплати працівникам і забезпечення надходження ПДФО. Для цього потрібно контролювати реалізацію рішень Уряду щодо підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. А для результату потрібна злагоджена робота РДА, управлінь Фіскальної служби та Держпраці.

За словами голови Черкаської ОДА, ще не повною мірою використано також ресурс надходжень ПДФО завдяки підвищенню розміру орендної плати за земельні паї.

– Торік нам вдалося збільшити розмір орендної плати до 5,4%, – зауважив Юрій Ткаченко. – Завдяки цьому бюджети додатково отримали більше 100 млн грн ПДФО. Підвищення ставки орендної плати до 8% дасть змогу бюджетам додатково отримати ще близько 160 млн грн. Резерви є! І нам усім є, над чим працювати. Ці питання головам райдержадміністрацій необхідно взяти під особистий контроль.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський