ПОРТАЛ
3 лютого 2017, 20:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У грудні середньообласна зарплата перевищувала 5 тис грн

У грудні 2016 року середня зарплата на Черкащині становила 5 089 грн.

<b>У грудні середньообласна зарплата перевищувала  5 тис грн</b>

Як повідомили у Головному управлінні статистики в Черкаській області, середня заробітна плата за цей період становила 5089 грн, що у 3,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (1600 грн) і склала 114,6% до листопада 2016 р. та 120 % до грудня 2015 р.

Нагадаємо, що у зведенні враховувалися дані штатних працівників підприємств, установ та організацій області із кількістю найманих працівників від 10 осіб.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

Найбільшою була заробітна плата працівників у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, фінансовій та страховій діяльності, виробництві комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні, виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці у зазначених видах діяльності становило 1,4–2,6 раза.

Водночас заробітна плата працівників у поштовій та кур’єрській діяльності, наданні інших видів послуг, тимчасовому розміщуванні й організації харчування не перевищувала 59% від середнього рівня по економіці.