ПОРТАЛ
30 січня 2017, 17:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Підвищення вартості проїзду до Києва перевізники пояснюють здорожчанням паливно-мастильних матеріалів

Черкаські перевізники, що здійснюють міжобласні перевезення, підконтрольні Укртрансінспекції (Державна інспекція з безпеки на наземному транспорті України), тож обласна влада не вправі контролювати вартість проїзду з Черкас до Києва.

Підвищення вартості проїзду до Києва перевізники пояснюють здорожчанням паливно-мастильних матеріалів

Це роз’яснили «Прочерку» в управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу.

– Вартість проїзду з Черкас до Києва зросла на 20 гривень, тобто на 16%, вартість проїзду по місту Черкаси зросла з 3 гривень до 4 грн, тобто на 33%. Тобто вдвічі менше підвищилася ціна на київський напрямок, ніж по місту! – говорить начальник управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу Черкаської ОДА Сергій Чубань. – А взагалі, по київському напрямку облдержадміністрація не є замовником. Замовником є Укртрансінспекція. Там проводять конкурс і там же виставляють умови та відслідковують виконання вимог.

Нагадаємо, що днями черкащани обурювалися зростанням вартості проїзду з Черкас до столиці на 20 гривень. І тепер ціна за квиток складає 140 гривень. Головний бухгалтер ТОВ «Сервіс-Авто-2005» (одне з підприємств, що здійснює такі перевезення за вказаним маршрутом) Олена Потокіна пояснює це здорожчанням паливно-мастильних матеріалів, запасних частин тощо.