ПОРТАЛ
4 лютого 2017, 15:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах шукають місце для розміщення «підвісної» скульптури

Унікальну «повітряну» скульптуру планують облаштувати в Черкасах. Наразі фахівці вивчають ті місця для її розміщення, де це було б доцільним та привабливим із естетичної точки зору. Можливі варіанти обговорили 1 лютого на засіданні архітектурно-містобудівної ради. У підсумку зупинилися на п’яти.

У Черкасах шукають місце для розміщення «підвісної» скульптури

Нагадаємо, з ініціативою встановити «підвісну» інсталяцію в обласному центрі за власний кошт вийшло підприємство «Сатурн-Холдинг». Свої наміри закріпили підписанням меморандуму з Черкаською міською радою.

– Зараз у інвестора є бажання подарувати нашому місту ось таку унікальну скульптуру, – сказав на початку засідання головний архітектор Черкас Віталій Чернуха. – А тепер нам треба підшукати місце для її вдалого розташування. А ось визначатися з тим, який вигляд матиме ця скульптура, будемо вже після затвердження місця.

На думку фахівців, під час планування того, де в майбутньому «оселиться» «повітряна» скульптура, слід звернути увагу на кілька факторів.

Серед п’яти можливих варіантів облаштування скульптури обрали такі: вулиця Хрещатик поруч із приміщенням обласної філармонії, над фонтаном у сквері за облдержадміністрацією, біля адміністративної будівлі мерії з боку бульвару Шевченка, а ще – поблизу дитячого парку та у сквері «Юність».

Тепер архітектори планують оглянути всі ці місця та вивчити їхні переваги чи недоліки для такої інсталяції.Водночас, фахівці профільного відділу зберуть думки громадськості з цього приводу.Після чого члени архітектурно-містобудівної ради ще повернуться до розгляду питання облаштування інсталяції на своєму засіданні.