ПОРТАЛ
10 лютого 2017, 19:15

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Суд задовольнив позов активістів щодо закупівель ProZorro у Черкасах

Соснівський районний суд Черкас виніс постанову в справі за позовом до Черкаської міської ради про визнання недійсним рішення щодо здійснення електронних закупівель у м. Черкаси. Нагадаємо, що воно було прийняте 17 листопада 2016 року.

Суд задовольнив позов активістів щодо закупівель ProZorro у Черкасах

Як розповів начальник юридичного управління Анатолій Стойко, суд дійшов висновку, що при ухвалені рішень про використання системи ProZorro в Черкасах були порушені вимоги Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

У зв’язку з цим, юристи рекомендуватимуть міському голові Черкас та секретарю міськради не оскаржувати цю постанову,а доручити департаменту економіки та розвитку розробити проект рішення «Про здійснення електронних закупівель у м. Черкаси» (для допорогових сум). При цьому керуватися статтями 9, 33, 34 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Відтак, процедура ухвалення нового рішення має передбачати: проведення розробником проекту регуляторного акту аналізу його регуляторного впливу; оприлюднення і розгляд зауважень та пропозицій; підготовка уповноваженою комісією експертного висновку щодо регуляторного впливу проекту регуляторного акту і підготовка висновку про відповідність проекту регуляторного акту вимогам статей 6 та 8 Закону.