ПОРТАЛ
13 березня 2017, 19:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Через тимчасові споруди на місцевому ринку розгорівся конфлікт

На розі вулиць Небесної сотні та Гоголя КП "Черкаські ринки" запланувало встановити шість секцій тимчасових споруд. Утім таке «сусідство» украй обурило власника закладу громадського харчування «Пельменна». Останній запевняє: на землях, благоустрою яких приділив чимало часу та зусиль, тимчасовим забудовам не місце.

<b>Через тимчасові споруди на місцевому ринку розгорівся конфлікт</b>

Земельний конфлікт розгорівся між КП "Черкаські ринки" та місцевим підприємцем.

Комунальники, хочуть встановити на згаданій ділянці ярмарковий павільйон. За словами директора КП Дмитра Лукашенка, тут планують розташувати колишніх «стихійників», які раніше торгували на вулиці Гоголя без дозвільних документів.

За словами Дмитра Лукашенка, вказана ділянка підприємцем не була відведена, тож мають повне право на розміщення тимчасових навісів.

Натомість співвласник Пельменної Валерій Сувеняка наводить свої аргументи. Каже, ще у 2014 році рішенням міськвиконкому їх зобов’язали навести порядок на прилеглій території, пише «Вичерпно».

- Я робив реконструкцію цієї будівлі. Тут була «наливайка», все знаходилось у жахливому стані. Виконав всі умови. Будівлю було прийнято в експлуатацію завдяки тому, що я виконав благоустрій прилеглої території. Я розробив кошторис, вклав сюди певну суму коштів. І тепер, коли тут лежить плитка, коли тут немає сміття, п’яних людей, приходить Лукашенко і говорить, що «хороша територія, у мене є рішення, ми все тут розвалимо», — розповідає Валерій Сувеняка. – Вони хочуть поставити тут незрозумілі МАФи, зламати берізки, зруйнувати благоустрій території. Вони показують якесь рішення міськвиконкому, у мене доступу до цієї інформації немає.

Крім того, за словами співвласника, під цією землею проходять кабелі, каналізаційний колектор, тому тут не можна встановлювати будь-які конструкції. Аби завадити забудові співвласник Пельменної закрив колодами земельну ділянку.