ПОРТАЛ
19 березня 2017, 13:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На довірливих черкащанах продовжують заробляти псевдоріелтори

Фейковими списками «найкращих пропозицій» від власників черкаської нерухомості продовжують торгувати місцеві спритники. Ріелтори застерігають: занадто «економним» пропозиціям довіряти не варто, аби не стати черговою жертвою шахраїв.

На довірливих черкащанах продовжують заробляти псевдоріелтори

За аналогічний список Олена Пасічна з Черкас заплатила 500 гривень. Звернувшись до агентства нерухомості, підписала договір на отримання консультаційних послуг з підприємцем Ігорем Склянком. Усе аби отримати «доступ» до вподобаної на сайті оголошень квартири зі спокусливою ціною оренди 1 200 грн замість середньоринкової – 1 800.

Втім, зустрітися потім ні з власницею житла, ні з представниками агентства дівчині більше не вдалося. Її телефонні дзвінки ігнорували, а офіс агентства був зачиненим, пише Gazeta.ua.

- Написала заяву в поліцію. Там сказали, що підстав розслідувати справу немає. Шахраї уклали зі мною договір надання інформаційних послуг. Тому не несуть відповідальність за господарів квартир, які не беруть трубку, - зазначила Олена.

— Списки квартир у таких агентствах можуть бути застарілі чи взагалі "липові", — говорить консультант із нерухомості Іван Кудояр. — Ніхто не відповідає за правдивість інформації. Таким фірмам краще не довіряти.

За його словами, на ринку є традиційні правила гри. Орендар платить за місяць оренди наперед, залишає господареві завдаток. Послуги ріелтора коштують половину вартості оренди за місяць. - Якщо пропонують щось інше, це має насторожити. Передоплата чи занижена ціна вказують, що можливо маєте справу з шахраями, - зауважує фахівець.