ПОРТАЛ
29 березня 2017, 17:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У золотоніських річках покращився стан води

Якість води річок Суха Згар та Золотоношка значно покращилась, порівняно з результатами останнього дослідження, проведеного 30 вересня торік. Про це зазначають у ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України».

У золотоніських річках покращився стан води

Відповідно до плану моніторингових досліджень ДУ цьогоріч 15 березня було проведено відбір та лабораторні дослідження проб води р. Суха Згар та Золотоношка.

Зокрема, стан води покращився за санітарно-хімічними (інтенсивність запаху, розчинений кисень, хімічне споживання кисню, сухий залишок, залізо, аміак) та мікробіологічними (індекс лактозопозитивної кишкової палички (ЛПК), індекс кишкової палички, індекс колі-фагів, відсутні збудники захворювань та життєздатні яйця гельмінтів) показниками.

На ефективність роботи очисних споруд міста вплинуло будівництво та введення в експлуатацію другої черги локальних очисних споруд на ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат»; будівництво другої черги локальних очисних споруд на ПП «Сільвер Фуд». Окрім цього, Золотоніською центральною районною лікарнею спільно зі спеціалістами КП «Міський водоканал» Золотоніської міської ради усунуто недоліки в роботі очисних споруд лікарні, зазначають у Черкаській ОДА.