ПОРТАЛ
1 квітня 2017, 13:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

З 1 квітня індивідуальні податкові консультації надаються по-новому

Фіскали нагадують, що у зв’язку зі змінами до Податкового кодексу, суттєво змінено строки та порядок надання консультацій. Також встановлено вимоги як до форми запиту на отримання консультації, так і консультації. Крім того, запроваджено Єдиний реєстр консультацій.

З 1 квітня індивідуальні податкові консультації надаються по-новому

Тепер письмовий запит на отримання консультації обов'язково повинен містити такі реквізити як:

- найменування для юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові для фізичної особи, податкову адресу, а також номер засобу зв'язку та адресу електронної пошти, якщо такі наявні;

- код згідно з ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) або серію та номер паспорта;

- зазначення, в чому полягає практична необхідність отримання податкової консультації;

- підпис платника податків;

- дату підписання звернення.

У разі, якщо звернення платника податків, не відповідає зазначеним вимогам, консультація не надається, а надсилається відповідь у порядку та строки передбачені Законом України «Про звернення громадян».

Строк надання консультації становить 25 календарних днів з можливістю продовження такого строку, але не більш ніж на 10 календарних днів з обов'язковим повідомленням про це платника податків.

Консультація, надана в письмовій формі, підлягає реєстрації в єдиній базі консультацій та розміщенню на офіційному веб-сайті ДФС, без зазначення найменування (прізвища, ім'я, по батькові) платника податків, коду згідно з ЄДРПОУ (реєстраційного номера облікової картки) та його податкової адреси.

На сьогодні відповідний проект наказу знаходиться на погодженні в Міністерстві фінансів України.

З 1 січня 2018 року консультація, надана контролюючим органом у письмовій або електронній формі до 31 березня 2017 року (включно), не підлягає застосуванню.