ПОРТАЛ
24 березня 2016, 14:35

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Вінниччині будуть управляти відходами

Спецпроект «Досвід регіонів»

Італія видала Вінницькій області грант на вдосконалення професійних навичок у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

На Вінниччині будуть управляти відходами

Проект співфінансується МЗС Італії. Загальна вартість виграного проекту становить 79,7 тисячі євро, грантові кошти склали 39,8 тисячі євро, решта – власний внесок учасників проекту. Проект реалізовуватиметься протягом 18 місяців (з 1 лютого 2016 по 31 серпня 2017 року).

Головними надавачами були італійські Contarina S.p.A., Агенція зі співробітництва та розвитку та Аграрна школа парку Монци.

Метою проекту є зміцнення адміністративних структур на обласному та місцевому рівнях (у тому числі допомога у підготовці стратегій розвитку, здійсненні заходів щодо забезпечення транспарентності (прозорості) системи фінансів місцевої влади та розвитку людських ресурсів для співробітників адміністрації.

У рамках проекту планується перш за все полегшити процес узгодження українських національних стратегій з управління відходами із директивами ЄС з проведенням ряду заходів; підтримати розвиток Плану з управління відходами для Вінницької області з багатостороннім аналізом, ідентифікацією стратегії зі скорочення забруднення навколишнього середовища та відходів виробництва; здійснити підвищення потенціалу у сфері управління відходами, тобто передбачено навчання посадових осіб усіх рівнів, керівників та фахівців для поліпшення компетенції з управління відходами. Зокрема, у проекті передбачено ознайомчу поїздку до Італії; проведення кампанії з підвищення обізнаності на рівні громад у Вінницькій області щодо класифікації відходів, скорочення відходів і сегрегації матеріалів у світлі нового Плану з управління відходами для Вінницької області.

1-3 березня на Вінниччині перебувала делегація з Італії у рамках проекту «Нарощування потенціалу та передача знань в управлінні відходами». В рамках її візиту було підписано меморандум про співпрацю між Вінниччиною та Агенцією співробітництва та розвитку Італії.

Вінниччина - єдина серед областей України, яка отримала у 2015 році грант на реалізацію спільного проекту з італійською стороною у галузі управління відходами.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський