ПОРТАЛ
30 листопада 2016, 13:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Орган з сертифікації систем управління ДП «Черкасистандартметрологія» оцінили аудитори

Групою аудиторів Національного агентства з акредитації України (НААУ) наприкінці жовтня було проведено наглядовий аудит за відповідністю Органу з сертифікації систем управління ДП «Черкасистандартметрологія» вимогам акредитації.

Щорічно органом з акредитації здійснюється нагляд за діяльністю Органу з сертифікації систем управління. Згідно з програмою НААУ у Черкасах цього року аудитори зосередили увагу на виконанні робіт з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів та систем управління якістю виробів медичних. Також проводилося спостереження за роботою фахівців Органу з сертифікації на підприємствах.

Моніторинг було проведено відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17021-1:2015 Оцінка відповідності. Вимоги до органів, які здійснюють аудит і сертифікацію систем менеджменту. Частина 1. Вимоги (EN ISO/IEC 17021-1:2015, IDT; ISO/IEC 17021-1:2015, IDT) та ISO/TS 22003:2013 Системи менеджменту безпечності харчових продуктів. Вимоги до органів, що здійснюють аудит та сертифікацію систем менеджменту безпечності харчових продуктів.

У загальному підсумку роботу черкаських фахівців оцінили досить високо. «Отримана позитивна оцінка діяльності Органу з сертифікації систем управління фахівців з боку органу з акредитації підтверджує виконання вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17021-1:2015 і є свідченням компетентності і професіоналізму його фахівців, а також запорукою якості при виконанні робіт із сертифікації систем управління», йдеться у повідомленні ДП «Черкасистандартметрологія».

Для довідки:

У 2015 році Орган з сертифікації систем управління був акредитований НААУ на відповідність вимогам ISO/IEC 17021:2011 «Оцінка відповідності. Вимоги до органів, що здійснюють аудит і сертифікацію систем менеджменту» на право проведення робіт з сертифікації:

- систем управління якістю відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001:2009 «Системи управління якістю. Вимоги»,

- систем управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2007 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга»,

- систем управління якістю виробів медичних відповідно до вимог ДСТУ ISO 13485:2005 «Вироби медичні. Системи управління якістю. Вимоги щодо регулювання».


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський