ПОРТАЛ
17 жовтня 2016, 09:36

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Катеринопільському лісництві для порушників підготували «фотопастки»

Дисциплінувати відвідувачів місцевих лісових масивів вирішили у Катеринопільському лісництві Звенигородського лісгоспу. Для порушників тут встановили спеціальні приховані камери, потрапити до об’єктиву яких можна абсолютно того не підозрюючи.

У Катеринопільському лісництві для порушників підготували «фотопастки»

Лісові камери, або так звані «фотопастки» здійснюють зйомку, реагуючи на рух. Сигнал про спрацювання камери відразу надходить на мобільний телефон, а отже лісівники можуть вчасно зреагувати у разі підозри про вчинення порушення. Або ж, зрештою, отримати відео- чи фотодокази злочину, адже усі знімки зберігаються на карті пам’яті, йдеться у повідомленні Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За словами лісничого Катеринопільського лісництва Сергія Лисяного, завдають шкоди лісу не лише браконьєри та незаконні лісоруби. Найбільш активними та затятими є так звані «господарі», які взяли собі за звичку звозити сміття до лісу. Про цю проблему не так часто звикли говорити, однак її масштаби лісівники називають по-справжньому загрозливими.

- З появою камер, смітити в лісі стали набагато менше, - констатує лісничий. - Та й іншим порушенням такі камери дозволяють запобігати, оскільки змушують людей краще подумати про відповідальність за свої дії.

За словами Сергія Лисяного перші камери встановили у лісництві ще минулої осені, ще одну придбали кілька місяців тому. Така техніка є підмогою для лісової охорони. Камера здатна тримати заряд близько місяця та робити чіткі знімки об’єктів на відстані до 30-40 м.

Як зауважує директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко, на підприємстві неабияк цінують активних та ініціативних працівників - людей відданих своїй справі та готових підвищувати ефективність щоденної праці. Тож проти ініціативи лісничого Катеринопільського лісництва не заперечували. І як показав час – недарма, адже камери забезпечують і функції контролю і профілактики порушень.