ПОРТАЛ
11 березня 2015, 19:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На вітчизняному ринку праці бракує висококваліфікованих працівників

«Надії роботодавців і бажання тих, хто шукає роботу, не збігаються. Шукають роботу представники виробничого, промислового сектора, а потрібні ІТ-спеціалісти, працівники агросектору та фармакології, причому дипломовані", - розповідає директор рекрутингової компанії "Едельвейс Менеджмент консалтинг" Лілія Терещенко.

На вітчизняному ринку праці бракує висококваліфікованих працівників

Навіть в умовах гострої кризи завжди потрібні висококваліфіковані працівники та управлінці, підкреслює Уляна Маслова. Яскравий приклад - сектор IT, - пише SV-Development.

"Уже років п'ять ми говоримо, що IT-фахівці найбільш затребувані і оплачувані. Всі, хто міг, пішли вчитися на цю спеціальність. Але це не вплинуло на кількість висококваліфікованих кадрів. Всі рекрутери скаржаться, що кількість відгуків на вакансію збільшилася, а ось кількість людей, яких після цього можна запросити на співбесіду, не змінилося", - ділиться керівник дослідницького центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter.UA.

У фактора праці є ще один аспект, додає Василь Юрчишин, керівник економічних програм Центру Разумкова. 10 років тому дешева праця ще могла розглядатися інвесторами як перевага країни у важкий для її економіки час. Але сьогодні ситуація дещо інша.

"Дешева праця сьогодні - вже стримуючий елемент, закрадаються підозри щодо рівня кваліфікації. Тому важливо, щоб люди заробляли, вартість робочої сили зростала. Тоді відносна вартість активів і кваліфікована праця разом можуть стати привабливими для потенційних інвесторів в Україні", - вважає Василь Юрчишин.